Jdi na obsah Jdi na menu

Co je jednorožec?

Když se řekne ,,jednorožec", určitě si představíte bájného koně s krásným rohem na čele, ale není to jen tak. Jednorožec je velmi plaché zvíře, nejčastěji bývá bílý. Prý ho může najít jen krásná dívka s dobrým srdcem! Někdy se zobrazuje i jako antilopa s jedním velikým rohem.Jednorožci obvykle žijí v teplých zemích, dříve žili v Asii, ale dají se najít všude.

Možná si říkáte, že jsou to jen výmysly, že žádné takové stvoření neexistuje, ale není to pravda! Jednorožci žijí. Co asi mohla být bílá šmouha s rohem v lese, která rychle utíkala? Bílý kůň s milým řehtáním, který se maskoval za stromy a po mávnutí rohem (šla vidět jen skvrna, ale určitě to byl roh) už nešel vidět? Možná že utekl, ale možná zmizel! A kdo by to mohl být? Přeci jednorožec!

Možná žije jen jeden, možná je jich víc, to nikdo neví. Ale pokud někdy uvidím jednorožce úplně najisto, že si ho třeba i pohladím, nebo vyfotím, určitě to sem napíšu, protože chci, aby lidé na jednorožce věřili. Co je na koni, který má roh? Nemusí mít všichni tu ,,kouzelnou moc", jednorožci můžou být i koníci se zvláštním přírůstkem na hlavě!wink